19 de nov. 2013

Sergi Bonet, nou rector de la UdG, i el SEPC, com sempre, atents al que es farà

Avui (19 de novembre) ha estat proclamat nou rector el biòleg Sergi Bonet.

Per consultar les dades estadístiques i l'anàlisi d'aquesta campanya i aquestes eleccions a rector us recomanem aquest enllaç: http://ariet.cat/sergi-bonet-proclamat-nou-rector-de-la-udg-per-amplia-majoria/

Davant d'aquest resultats constatem una sèrie de fets:

- Malgrat hagi augmentat el nombre d'estudiants que han participat a les eleccions, segueix havent una alta desafecció política degut al sistema d'elecció que ve de la LOU.
El pes del PDI permanent és del 51% mentre que el dels estudiants només d'un 23%. Això fa que la decisió final i més important recaigui en un sector del professorat; i no en la majoria de la comunitat universitària.
També ens hem trobat una campanya pensada des de dalt i no pas, d'unes candidatures participatives, com per exemple era la de Pere Solà a l'UAB.

- Estem atents al nou tarannà del rector Sergi Bonet i exigim que compleixi les promeses que ha dit en campanya. Si aquest canvi no es produeix, que no dubti que tindrem al SEPC fent front a les seves polítiques que aniran en contra dels interessos del conjunt de la UdG. Per contra, estem oberts a que si es produeix aquest canvi, pot comptar amb nosaltres per traslladar les nostres propostes a tots els òrgans de govern i a la Generalitat. No ens "casem" amb ningú, com hem fet sempre, i és per això que des del minut 1 del seu govern estarem fiscalitzant la feina del nou equip de govern

- Finalment, ens felicitem que Anna Maria Geli ja no sigui rectora de la UdG i que tampoc hagi sortit escollit de Ciurana com a candidat continuista de les polítiques que tan mal ens fan. Pensem que aquesta "petita victòria" ha estat gràcies a la fermesa del nostre sindicat i del conjunt d'estudiants mobilitzats.


SEPC UdG

Girona, a 20 de novembre