3 de maig 2012


    La UdG segueix en peu de guerra contra les retallades; aquest cop plantem cara a la pujada de taxes.


    Prop de mig miler d’estudiants, i altres membres de la comunitat universitària, es mobilitzen durant la jornada de vaga d’avui per donar resposta a l’anunci de la brutal pujada de taxes.


    Durant el matí alguns grups d’estudiants han bloquejat alguns accessos de la Facultat de Lletres i la Facultat d’Educació i Psicologia. Les poques classes que han tingut lloc s’han vist interrompudes per piquets informatius. A les 12 del migdia uns 500 estudiants s’han concentrat al Rectorat, i han entrat a dins per entregar un manifest a la Vicerectora d’estudiants. La manifestació ha sortit del barri vell i ha recorregut la Gran Via Jaume I, parant a la subdelegació del govern civil. Després s’ha seguit tallant el trànsit fins a arribar a la subdelegació de la Generalitat, on s’ha llegit un manifest. Finalment la manifestació ha acabat al Campus d’Emili Grahit, on s’ha fet una assemblea.


    Seguiment irregular de la vaga, una resposta ràpida

    Amb intenció de donar una resposta ràpida a l’anunci de la pujada de taxes, es va convocar a la vaga amb molt poca antelació. Això ha provocat que el seguiment hagi estat irregular al Campus de Montilivi i que la mobilització no hagi estat tant multitudinària com les anteriors.


    Demandes i negativa del rectorat a la insubmissió

    Quan els estudiants han sigut rebuts per la Vicerectora, Maria Rosa Terradellas, li han fet arribar un mínim de demandes; insubmissió a les retallades, congelació de taxes, aturar els acomiadaments…Per part del rectorat només s’ha exposat el descontentament amb les mesures. I en canvi no s’ha concretat amb cap mesura pràctica per combatre-les, i s’ha evidenciat un cop més la seva complicitat amb el poder.

    Organització i properes assemblees

    El dimecres 9 s’ha convocat una assemblea de Facultat d’Educació i Psicologia a les 14h al pati.

    El dilluns 14, també a les 14h al pati de la FEP s’ha convocat als estudiants a una assemblea oberta del SEPC.

    Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)

    Girona, 3 de maig de 2012.