24 d’oct. 2013

A Girona, defensem l'educació, sortim al carrer!

Aquest 24 d'octubre, el SEPC hem convocat vaga d'estudiants a secundària i jornada de lluita a la UdG. 

Ben d'hora hi ha hagut piquets per diversos centres educatius i també als punts més simbòlics de la ciutat. S'ha protestat en contra de la LOMQE, la LEC i les retallades. Una mica més tard s'ha celebrat l'assemblea de docents a la plaça Constitució (també anomenada plaça Ovidi Montllor) mentre que un grup d'estudiants universitaris estava finalitzant les pancartes que anirien a la manifestació. 

A les 11:30 s'ha iniciat la columna que sortia del rectorat de la UdG, ha comptat amb mig miler de persones que, tot cridant "Universitat pública i de qualitat" i altres lemes, s'han dirigit cap a l'inici de la manifestació unitària contra les reformes del ministre Wert. És a la plaça Constitució que s'han aplegat milers de persones vestides, majoritàriament, amb camisetes grogues i elements reivindicatius. La marxa s'ha iniciat per la gran via Jaume I direcció a plaça Independència. El recompte final de manifestants ha estat d'uns 7000. Enfilant el carrer santa Clara, els manifestants han passat el pont de pedra per acabar davant la seu de la Generalitat on s'ha llegit el manifest i s'han fet càntics contra la política de Wert, Mas-Colell i Rigau.



Des del SEPC creiem que ha estat un èxit de convocatòria i emplacem als estudiants i al conjunt de la comunitat educativa a continuar lluitant per reivindicar un ensenyament públic, popular, de qualitat, antipatriarcal i català!