19 de març 2012

Comunicat vaga 29 de febrer i jornada prèvia

La lluita per la universitat pública no s'atura.


El passat dimecres 29 de Febrer els estudiants i la comunitat universitària en general, es van tornar a mobilitzar en contra de les retallades i a favor de la pública.

 El cicle de mobilitzacions va començar el dijous 23, quan membres de la Plataforma de la UdG i del SEPC van aturar el consell de govern de la UdG que havia d'aprovar nous paquets de retallades. Al cap de poques hores va tenir lloc un cercavila reivindicatiu. Una trentena de persones van recórrer les diferents facultats de Montilivi per difondre la vaga del dia 29 i donar a conèixer les nostres demandes. Durant el recorregut es van penjar pancartes i cartells i es van realitzar pintades.

El dimarts 28 es va seguir escalfant l'ambient de cara a la vaga. Va ser un dia amb diverses activitats: Al matí va tenir lloc una xerrada sobre retallades i EU 2015 a càrrec de Noel Huguet, una xocolatada informativa, un dinar popular, assemblea general, i al vespre un cop iniciada l'ocupació de la Facultat de Lletres va haver-hi un debat sobre els casos repressius a la ciutat de Girona i es va visualitzar un documental crític amb el capitalisme. Finalment una cinquantena de persones es van quedar a dormir a la Facultat de Lletres.

Pel dia de la vaga les accions de sabotatge van començar ben d'hora. Es van bloquejar amb cadenes els accessos de la Facultat de Lletres i la Facultat d'Educació i Psicologia. A les 12 del migdia va començar la manifestació davant del rectorat. La manifestació va aturar-se a davant de la subdelegació del govern de la Generalitat, per llegir un manifest en contra de les retallades de l'executiu d'Artur Mas. El recorregut va ser molt llarg ja que els manifestants van entrar facultat per facultat fins a arribar al campus de Montilivi, on es va desconvocar, totes les fonts situen un mínim de 1000 assistents. Durant la marxa es van cridar consignes a favor de l'ensenyament públic i de qualitat, en contra de les retallades, demanant l'absolució dels encausats del 26-D, demanant la dimissió de la rectora Anna Maria Geli o a favor d'una universitat "catalana i de combat".