2 de jul. 2013

Avui al #ClaustreUdG altre cop, "democràcia" a l'estil Geli

Breu nota referent al Claustre del 2 de juliol de 2013

 Avui al Claustre de la UdG s'han afegit quatre punts de temàtica diversos aportats pels estudiants i pel PAS.
Aquests punts eren:
- Declarar en Wert persona non grata a la UdG.
- Desvicular-se de la Fundació Príncep de Girona pel caràcter antidemocràtic de la monarquia i pels casos de corrupció que s'estan investigant en el Cas Nóos.
- Trencar relacions amb la monarquia i no convidar-la ni assistir al seus actes.
- Que la UdG exerceixi la sobirania fiscal i pagui els tributs a l'Agència Catalana.

Des del secretari general de la universitat s'ha deixat aquests punts per després de la pausa de la tarda. Al reempendre el Claustre faltava el quòrum de menys de 10 persones. Al recompte final, ha faltat dues persones per assolir el quòrum mínim. Un persona tot just ha entrat després, però "casualment" un vicerector ha marxat a "trucar" en el moment del recompte. I dos vicerectors més han marxat tot just abans del recompte; i han tornar més tard.
Això ha provocat que no es tractessin aquests punts i només es realitzes el torn de paraules. D'aquesta manera quedaven anul·lats els punts presentats pels estudiants i el PAS.

Des del SEPC entenem que això s'ha produït degut a una estratègia del rectorat d'intentar d'alguna manera no aprovar aquests punts, ja que era força probable que s'aprovessin; sobretot al referent al ministre Wert. Com sempre, estem acostumats a la "democràcia" del rectorat de la UdG. I aquest fet es indignat i denunciable. Des del SEPC UdG, reclamem altre cop i de manera sobradament motivada; la dimissió de la rectora Geli.

Quan ha passat això, els estudiants i el PAS ha sortit del Claustre mostrant el seu rebuig, indignat i protestant. És per això, que la Mesa del Claustre degut a les pressions externes i la pressió dels membres dels estudiants i PAS que la composaven; han forçat a un Claustre extraordinari aquest divendres a les 9:30.

Per tot això, el SEPC anima a participar al màxim de gent al Claustre d'aquest divendres que senti que això que ens està passant és una estafa; i demanem que es doni suport a aquests quatre punts que creiem que dignificarien la imatge d'una universitat que l'estan degradant des del rectorat, la Generalitat del Principat i el Govern espanyol.

Conquerim una universitat pública, popular, antipatriarcal, catalana i de qualitat!
Tenim la raó i tenim la força!