8 de març 2013

A la UdG pel 8 de març i sempre, volem un ensenyament antipatriarcal!

Avui, 8 de març el SEPC de la UdG hem realitzat un mural reivindicatiu en motiu del dia de la dona treballadora. Els estudiants que transitaven pel Campus Montilivi han pogut veure com es realitzava el mural amb la frase: "A l'atzar agraeixo tres dons: haver nascut dona, de classe baixa i nació oprimida; i el tèrbol atzur de ser tres voltes rebel".

Contra l'ofensiva patriarcal i capitalista, desobediència feminista!

SEPC - UdG



28 De febrer, jornada exitosa de vaga que culmina amb una manifestació de mig miler de persones



Diferents membres de la Universitat de Girona surten al carrer després de tota una setmana d’activitats com a protesta dels atacs que rep la universitat pública.

Ja fa temps que dura un procés de mercantilització de les universitats publiques, el qual s’ha vist intensificat durant els últims mesos i s’agreuja amb l’avantprojecte presentat pel ministre espanyol Wert.
Davant d’això, la resposta de la comunitat universitària ha estat cada cop més intensa. I això s’ha pogut veure aquesta darrera setmana. S’han fet taules informatives en els diferents campus de la UdG i professors han dut a terme classes al carrer, a més d’altres activitats nocturnes i diürnes com xerrades i projeccions de pel·lícules.
Aquesta jornada de vaga s’ha realitzat per lluitar a favor d’una universitat pública i popular; com a mecanisme per enfortir la reivindicació dels drets socials. Cada vegada la comunitat educativa té més voluntat de treballar plegats, és per això que s’ha creat la PUDUP Girona (Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública), on hi participen tant professorat com estudiants com personal d’administració i serveis (PAS).
La jornada de vaga va començar ben d’hora, amb els estudiants que s’havien quedat a dormir a la Facultat d’Educació i Psicologia (FEP). Durant el matí s’hi va anar afegint més gent, i es van realitzar diferents punts d’informació i accions a tots els campus.
A les facultats de l Barri Vell el seguiment va ser total, i els centres van ser tancats, així com el rectorat. El seguiment de la vaga a les facultats de Dret i de Ciències va ser massiu (més d’un 75%), i a les facultats de Medicina i d’Infermeria, i d’Econòmiques va ser d’un 50%.
La manifestació va començar al rectorat a les 12h baixant per les escales de Sant Domènec amb una participació de mig miler de persones. Va seguir per la Gran Via Jaume I, amb una aturada davant la Subdelegació del Govern espanyol per tal de mostrar el rebuig a les polítiques estatals que estem patint. La manifestació va finalitzar davant la Seu de la Generalitat de Catalunya de Girona, on es van fer diversos parlaments crítics amb la situació actual. Va acabar la jornada amb les paraules del pedagog Món Marquès, en defensa de la Universitat pública i de qualitat, crítica i per tothom.

Conquerim la universitat pública i popular!

SEPC - UdG