3 de jul. 2013

comunicat denunciant "l'endollisme" en el nomenament com assessor de Pol Xart, fill d'una vicerectora de la UdG


Des del SEPC UdG sempre lluitem per la transparència i per l'ensenyament de qualitat. Això xoca amb el que està passant aquests dies al Claustre de la Universitat de Girona i amb el conjunt de polítiques en el camp de l'ensenyament.
Hem realitzat una breu investigació del cas del nomenament de Pol Xart Terradellas, com assessor d'Irene Rigau al Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i hem vist diversos punts foscos que ens preocupen molt.

A més, del que ha anat sortint a la premsa aquests dies, hem descobert que el jove, president gironí de les JNC (les joventuts de Convergència Democràtica de Catalunya) és fill de la Vicerectora delegada d'Estudiants, Cooperació i Igualtat de la UdG; Maria Rosa Terradellas Piferrer.
A priori, aquest fet no hauria de ser massa rellevant; però vist les polítiques afins a CiU que ha seguit el Rectorat de la Universitat de Girona; i la nova entrada d'una membre de CiU al Consell Social, ens fa qüestionar algunes coses. Potser això ha facilitat el nomenament d'aquest càrrec a Pol Xart? No ho sabem, i per això demanem explicacions tant a la Vicerectora, com a Pol Xart; i finalment a la consellera Irene Rigau. 
 

D'altra banda, i deixant de banda aquest tema que caldria analitzar; estem fortament indignats amb el nomenament com assessor de Pol Xart. Els motius principals són “l'endollisme” descarat que succeït per ser un càrrec polític de les JNC. I com aquest noi, de només 24 anys i sense experiència, ha ocupat un càrrec elevat a la Generalitat cobrant 4000 euros al mes.
Trobem una falta de respecte cap poble treballador català que està patint fortament la crisi provocada per polítics i banquers, que es llevi al matí i vegi aquest tipus de fets.
Amb un atur juvenil impressionant, amb les retallades als sectors públics i en educació en concret, amb una retallada de beques i la privació que les classes populars accedeixin a la universtat, etc.. és de molt mal gust i intolerable que passi això als Països Catalans.
Hi ha milers de persones preparades per ocupar llocs de responsabilitat i desenvolupar una bona feina; però en aquest país “d'endollisme” i governat pels poders fàctics, molts llocs estan ocupats per persones que només tenen el mèrit de tenir el carnet de partit.

És per això que demanen aclariments a les diverses instàncies i el cessament immediat de Pol Xart com assessor de la consellera 'Irene Rigau. Per un país de tothom, on no es retalli en educació i beques i s'acabin amb els estrafolaris sous d'assessor i “l'endollisme”.



Per a una universitat pública, popular, antipatriarcal, catalana i de qualitat!


Girona, 3 de juliol de 2013