3 d’abr. 2013

El SEPC UdG veu amb preocupació el nomenament de la nova presidenta del Consell Social de la UdG


Des del SEPC UdG hem rebut el nomenament de la nova presidenta del Consell Social de la UdG a través del mitjans. Aquest càrrec estarà ocupat per Rosa Núria Aleixandre, fet que veiem amb preocupació.
Llegint una breu biografia, veiem que ha dedicat la vida laboral al camp de la medicina i la ciència, i com es destaca també en l'àmbit de la transferència de tecnologia entre empresa i institucions. Aquest fet marca, de bon principi, una visió ideològica marcada cap a la mercantilització de l'ensenyament. Com és obvi, des del SEPC estem en contra d'aquest procés que s'està duent a terme els darrers anys i que és impulsat per les grans empreses i els bancs.
D'altra banda, també destaca en la seva biografia que és militant del partit d'Artur Mas; de fet, va ser senadora per CiU des 2004 fins 2011. Des del SEPC UdG veiem com el Govern de la Generalitat de Catalunya posa a una persona per encapçalar el Consell Social que impulsarà, encara més, les polítiques de retallades i el model de privatització de la universitat pública que en fa bandera el conseller Mas-Colell. I seguint la tònica política de la rectora Anna Maria Geli.
Finalment, en una notícia del Diari de Girona veiem com diu que ha treballat en l'impuls del Pla Bolonya, que no ens ha portat gairebé res de bo. I a més, afegeix, que és partidària d'incrementar les aportacions privades a la cultura i a la recerca científica.

És per això, que des del SEPC UdG no podem estar tranquils davant els atacs que pateix cada dia la universitat pública. Avui, amb més motius, vigilarem de prop la tasca de la nova presidenta del Consell Social i denunciarem públicament totes aquelles accions que des d'aquest òrgan antidemocràtic es facin en contra de la universitat pública, de qualitat i catalana.


Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans
Universitat de Girona
3 d'abril de 2013