11 de des. 2013

Comunicat del SEPC UdG referent a la visita del conseller Mas-Colell a la Universitat de Girona


Davant de la visita del conseller d'Economia i Coneixement, el SEPC UdG i el conjunt de la comunitat universitària no pot quedar mut i dòcil davant d'aquest fet.

Pensem que el conseller Mas-Colell és el màxim responsable de les retallades i privatitzacions que estem patint el poble. Concretament, en els serveis públics en general i específicament en en l'ensenyament superior. Creiem que els pressupostos de la misèria, que es volen aprovar, marquen el full de ruta de les polítiques neoliberals que els governs conservadors d'aquí i del país veí volen imposar.
El conseller impulsa uns pressupostos amb el vot favorable de CiU i ERC que malmeten el que coneixem com “l'Estat del benestar” i afavoreix el negoci de les empreses privades; molt sovint amigues del Govern de la Generalitat. En el cas concret de la universitat, veiem com s'està fomentant l'externalització, la pujada de taxes i la promoció de màsters a preus prohibitius. Aquesta acció política va encarada a minvar la universitat pública i així fomentar el negoci dels centres privats. A la UdG veiem com cada any va minvant fortament el pressupost i això provocada una baixada de qualitat en la docència i en el nombre de professorat i personal d'administració i serveis. Això ataca els pilars bàsics de la Universitat de Girona i la seva funció social i acadèmica. No permetrem que se la carreguin!

És per tot això, que ens mobilitzem fent un escarni al conseller. No volem que trepitgi la UdG mentre realitzi aquestes retallades criminals. És per això, que volem fer sentir la nostra veu i que s'ens escolti; i no que ens barrin el pas amb els seus mercenaris de la BRIMO dels Mossos o que no facin cas al que els estudiants reclamem.

Per això, lluitem per una educació digna en una terra lliure!

No callarem!